НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Картите за безплатно пътуване на децата до 7 години - валидни до 31 януари

Петък, 28 Декември 2018

Напомняме на родителите, че до края на месец януари трябва да подменят картите за безплатно пътуване в обществения транспорт на децата си до 7 години, които дружеството ежегодно издава в изпълнение на Наредба на МТИТС, приета с ПМС № 163 от 29.06.2015 г.  Припомняме, че в Независимо къде са издадени, картите за безплатно пътуване на децата до 7 години важат за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрополитена, с изключение на специализираните и случайните превози. Картите са валидни една календарна година – от 01.01. до 31 януари на следващата година, а в годината, в която детето навършва 7 години – до рождения му ден.

       Важно е да се знае, че липсата на такава карта задължава превозвача да таксува детето с цената на билета за превоз, с оглед на неговата застраховка!

       Съгласно действащата нормативна уредба, родителите трябва предоставят копие от Акта за раждане на детето, както и да посочат постоянен или настоящ адрес на родител по лична карта. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на улица „Екзарх Йосиф“ (на спирката пред Младежки дом Пазарджик).НОВИНИ И СЪБИТИЯ


И тази година транспортна компания "ХебърБус" - в помощ на младите родители

Ян. 17

Ръководството на „Хебър Бус“ АД напомня на родителите, ч ...

Цялата новина

Празнично разписание в първия ден от новата година

Дек. 31

Уважаеми пътници, в първия ден на новата 2020 година автобусит ...

Цялата новина

Весели празници

Дек. 23

Скъпи съграждани, уважаеми бизнес партньори, колеги, нека предстоящи ...

Цялата новина