НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Картите за безплатно пътуване на децата до 7 години - валидни до 31 януари

Понеделник, 01 Януари 2018

Напомняме на родителите, че до края на месец януари трябва да подменят картите за безплатно пътуване в обществения транспорт на децата си до 7 години, които дружеството ежегодно издава в изпълнение на Наредба на МТИТС, приета с ПМС № 163 от 29.06.2015 г.      

 

       Припомняме, че в Независимо къде са издадени, картите за безплатно пътуване на децата до 7 години важат за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрополитена, с изключение на специализираните и случайните превози. Картите са валидни една календарна година – от 01.01. до 31 януари на следващата година, а в годината, в която детето навършва 7 години – до рождения му ден.

       Важно е да се знае, че липсата на такава карта задължава превозвача да таксува детето с цената на билета за превоз, с оглед на неговата застраховка!

       Съгласно действащата нормативна уредба, родителите трябва предоставят копие от Акта за раждане на детето, както и да посочат постоянен или настоящ адрес на родител по лична карта. Картите се издават в Бюрото за абонаментни карти на улица „Екзарх Йосиф“ (на спирката пред Младежки дом Пазарджик).НОВИНИ И СЪБИТИЯ


ВЕСЕЛИ И СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ!

Дек. 25

Скъпи съграждани, уважаеми бизнес партньори, колеги, най-сърдечни пожелания за ...

Цялата новина

Нови автобуси ще обслужват жителите на Пазарджик

Ян. 01

От сряда по улиците на град Пазарджик тръгнаха нови автобуси, които ще обслужват пътниците ...

Цялата новина